Terug naar alle locaties

StEM (Grasboom)

De Grasboom is bedoeld voor jongvolwassenen met een diagnose in het autisme spectrum, die uiteindelijk helemaal op zichzelf willen wonen. Het betreft een ouderinitiatief, waarbij met behulp van een pgb zorg wordt ingehuurd. Lister levert deze zorg en begeleidt de bewoners in nauwe samenwerking met ouders en naasten.

Begeleiding

Lister biedt op twee Grasboom-locaties herstelondersteunende zorg, en er wordt toegewerkt naar zelfstandigheid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eigen krachten en het betrokken netwerk van de bewoners. Ook de inzet op het gebied van werk en dagbesteding is een belangrijk onderdeel van onze begeleiding. Het betreft de locaties Clophaemer en StEM.

Grasboom, locatie StEM

In Campus Max in Transwijk is een verdieping beschikbaar voor 11 (jong)volwassenen met autisme. Alle bewoners huren een eigen appartement van stichting de Grasboom, en hebben de wens uiteindelijk zelfstandig te gaan wonen. Naast deze 11 bewoners zijn er ook nog 3 andere appartementen in de flat waar “buurzorg” wordt geboden. Dit zijn ook (jong)volwassenen met een zelfde type hulpvraag, maar zij huren hun woning van Jebber.

Aanmelden voor één van deze locaties loopt via de website van de stichting De Grasboom.

Lister is een rookvrije organisatie. In onze gebouwen, op onze terreinen en voor de ingang van onze terreinen wordt niet gerookt. Cliënten kunnen roken in hun eigen woonruimte.

Wonen bij lister?

Man zit op de bank met rood shirt en heeft een bril op en kijkt naar de andere persoon die op de bank zit.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor wonen bij Lister? Op onze aanmeldpagina Wonen leggen we je uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt. Je kunt je niet opgeven voor een locatie. Afhankelijk van jouw zorgvraag en de wachttijd krijg je een plek op één van onze locaties.

Bekijk ook

Mevrouw staat bij deuropening met glimlach

Wonen

Lister biedt beschermd wonen aan mensen vanaf 18 jaar met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. Lukt het momenteel niet om zelfstandig te wonen? Dan is beschermd wonen misschien iets voor jou.

Een vrouw zit aan het bureau. Ze heeft lang grijs haar en ze lacht. Op het bureau liggen allemaal spullen die ze verzameld heeft.

Ervaringsverhalen

Lees de verhalen van cliënten, medewerkers, familie en naasten. Wat hebben zij meegemaakt? En wat hebben zij gedaan om zich beter te voelen? Dit zijn hun ervaringen.