Terug naar het nieuwsoverzicht

Lister brengt de buurt samen

17 juni 2024

Lister laat zich graag zien in de wijk. Samen met buurthuis Bij Bosshardt van het Leger des Heils en verschillende zorgaanbieders organiseerden alle locaties van Lister in gebied Zuid-West in Utrecht onlangs een hobbymarkt. Het doel: mensen samenbrengen op een plek waar ze interesses kunnen delen of geïnspireerd kunnen raken.  

Buurtbewoners uit het hele gebied waren uitgenodigd. Mensen met verschillende achtergronden kwamen samen en konden op een informele en ontspannen manier kennismaken. De hobbymarkt bood allerlei activiteiten en workshops, mogelijk gemaakt door Lister-bewoners, buurtbewoners en collega´s. 

Hapjes en drankjes

Er was voor elk wat wils. Zo was de Sportcoalitie aanwezig (een samenwerking met sportorganisaties uit de buurt), waren er mogelijkheden om gezichtsmaskertjes te maken, deel te nemen aan boksen, mindfulness-sessies, en meer te leren over leefstijl en zingeving. Creatieve workshops zoals figuurzagen, schilderen op karton en houtbranden trokken veel belangstelling. De breiclub uit de wijk toonde hun vaardigheden en moedigde anderen aan om mee te doen. Een grote spelletjestafel met lekkere hapjes en drankjes zorgde voor vermaak voor jong en oud. Ook muziekproject Tune-In was van de partij en trok een grote groep geïnteresseerden. Het open podium was een van de hoogtepunten van de avond, met dansstudenten die workshops bewegen gaven. 

Netwerken versterken

De hobbymarkt was niet alleen een plek om plezier te hebben en nieuwe vaardigheden te leren, maar ook een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en bestaande netwerken te versterken. Het bracht mensen samen op een manier die verder gaat dan dagelijkse ontmoetingen. De positieve reacties van de bezoekers onderstrepen het belang van dergelijke evenementen voor het versterken van de sociale cohesie in de buurt.

Deel via:

Het laatste nieuws

“Ik kan niet zonder zingen en muziek.”

Dinsdag 1 oktober is het wereldwijd Diversity Day. Een dag met aandacht voor diversiteit en inclusie in allerlei vormen en voor...

Kunstwerk Enik Nieuwegein onthuld

Naast de ingang van Enik Recovery College Nieuwegein is een muurschildering van kunstenaar Carin Sleurink te bewonderen. Aan dit kunstwerk...

SP brengt werkbezoek aan Lister

Tweede-Kamerlid Sarah Dobbe (SP) en fractiemedewerker Joran Knol brachten maandag een werkbezoek aan Lister.