Terug naar het nieuwsoverzicht

Lister vierde Diversity Day met een open podium

3 oktober 2024

Lister vierde Diversity Day op 1 oktober met een bijzonder evenement. Cliënten en medewerkers kregen een vrij podium in muziekcafé Trapop in Leidsche Rijn. En daar maakten ze maar wát graag gebruik van.

De zaal van Trapop was goed gevuld met enthousiast publiek dat kwam genieten van een bijzondere Open Stage. De avond stond in het teken van talent en diversiteit, en dat was duidelijk te voelen. Lily, de initiatiefnemer van het evenement, verwelkomde de bezoekers samen met Bart, de presentator. Zij zetten de toon door iedereen te verwelkomen en de intentie te delen: een platform creëren voor verschillende stemmen en talenten. En wat voor talenten kwamen er voorbij!

Eigenwaarde en zelfacceptatie


Lily opende de avond met twee van haar zelfgeschreven gedichten. Het eerste gedicht, ´Eigenwaarde’, sprak over het vinden van mensen met wie je je verbonden voelt. Het tweede, ‘Ik lijk op mij’, was een krachtige boodschap van zelfacceptatie. ‘Ik lijk het meest opzij, niet op hem, haar, hen of jij’, klonk het vanuit haar hart. Deze woorden raakten de zaal diep en zetten de toon voor de avond. De eerste act was rockfanaat Jarno, die met zijn drums nummers uit games tot leven bracht. Ondanks dat hij nooit drumles heeft gehad, ging hij met veel energie aan de slag. Wat een manier om de avond af te trappen!

Ode aan de vrouw

Daarna was het de beurt aan Emma, die haar lievelingsgedicht voordroeg. Haar ode aan de maan was niet alleen een eerbetoon aan de natuur, maar ook aan de kracht van vrouwen. Het intieme gevoel van haar voordracht vulde de zaal, en de verbinding tussen Emma en het publiek was te voelen. Selena, een Lister-begeleider bij de locatie Buur, volgde met drie prachtige nummers. Ze zong twee zelfgeschreven nummers, ‘Wij Samen’ en ‘Pappa’, en als kers op de taart een cover van ‘The Climb’ van Miley Cyrus. De zaal deed mee door handen in de lucht te steken en de lichten van hun telefoons aan te zetten. Samen met Blaze zong Selena nog ‘All of Me’ van John Legend, wat de sfeer naar een hoogtepunt bracht.

Nummers vol herkenning


Vera, Janna en Tim lieten het publiek versteld staan met hun act. Iedereen had kleding of accessoires met vlinders aan, wat de avond nog kleurrijker maakte. Vera zong haar herinterpretatie van ‘Maan, Ze Huilt Maar Ze Lacht’, een nummer over eenzaamheid en het dragen van een masker. Ze deelde ook een zelfgeschreven nummer over verlatingsangst, dat veel herkenning opriep. Met een goed gevuld programma en een enthousiast publiek was de open stage in Trapop een groot succes. Iedereen ging naar huis met een glimlach en het gevoel dat ze deel uitmaakten van iets bijzonders. Een avond waarin talenten samenkwamen om hun verhalen te delen en verbinding te maken met elkaar. We kijken uit naar de volgende editie!

Tekst: Kiara Louis

Diversiteit bij Lister

Dit jaar vierde Lister Diversity Day met een Open Stage, maar ook voorgaande jaren was er al op verschillende manieren aandacht voor deze mooie dag. Bij Lister geloven we dat Iedereen uniek is en diens eigen ideeën, talenten, ervaringen en perspectieven meebrengt. Die zijn het waard om gezien en gehoord te worden. We zijn niet gelijk maar wel gelijkwaardig. We weten dat het niet altijd makkelijk is om met verschillen om te gaan en dat uitsluiting veelal onbewust en onbedoeld plaatsvindt. Hierin ligt voor iedereen een uitdaging om nieuwsgierig te zijn, te luisteren, ervaringen te delen en om elkaar serieus te nemen.

Deel via:

Het laatste nieuws

November vol Zin bij Lister

November staat vaak bekend als een natte, grijze, donkere en nutteloze maand. Maar dit jaar wordt november bij Lister een...

Lister zet in op vitaliteit

Bij Lister vinden we het belangrijk dat medewerkers goed voor zichzelf zorgen. Dat is goed voor henzelf én voor het...

De Lister activiteitenkalender van oktober staat online

De kalender met activiteiten van oktober staat online! Op de activiteitenpagina op Lister.nl zijn nu alle activiteiten van oktober te bekijken. Onderaan...